LT EN
fotošopas kompiuterinė vaizdo failų redagavimo programa; nuotraukos perdirbimas su ta programa
Originalo forma photoshop
Kitos formos fotoshopas, foto shop'as, foto shop, photoshopas
Susiję žodžiai body shop, fotošoperis, fotošopingas, fotošopinimas, hobby šopas, kofišopas, seksšopas, šopas, šopingas, šopintis

Vartosenos pavyzdžiai

Jei norite tikrai geros HDR nuotraukos, galima daryti tris nuotraukas su skirtingu išlaikymu, tačiau, jei fotoaparatas yra geras [...], galima pažaisti dar paprasčiau - tiesiog padaryti vieną, vidutinišką nuotrauką, kurią truputį apdirbti fotošope, sukuriant kelias nuotraukas - šešėliams, dangui, bendram vaizdui ir pan., o jau iš jų padaryti HDR nuotrauką. intern. inf. 2007.

Algio Griškevičiaus „fotošopas" (foto, video) [straipsnio pavadinimas - L.V.]. Pavadinime vaizdo kūrimo programa „Adobe Photoshop" kabutėse atsirado ne todėl, kad ji lyg ir neteisėtai sulietuvinta, o sąmoningai, todėl, kad šio menininko fotografijose fotošopo nėra. A. Griškevičius realybę modifikuoja savo reikmėms tik tapyboje, o savo fotografijose paradoksalias situacijas kuria realybėje. intern. inf. 2008.

Aš visada galvojau, kad šitas daiktas yra fotošopo vaisius. intern. kom. 2008.

man tai su fotoshopu koreguotos nuotraukos nelabai, nes as uz naturaluma. intern. kom. 2007.

Sakyciau, kad labai labai prastas foto-shop'as. intern. kom. 2006.

gaidys cia netikiu sitom nesamonem man atrodo kad cia per foto shop padaryta ir siskas. intern. kom. 2008.

„ Photoshopu" vieną ant kito sudėjau abu žemėlapius ir paaiškėjo, kad Battersea elektrinė už vilniškę didesnė penkis kartus [...] Ernestas Parulskis „ Kasdienybės kunstkamera", 2010.

Dar labiau nereikėtų lyginti prieskonių ar kitų produktų su natrio glutamatu ir be jo. Čia kaip lyginti tikro žmogaus veidą su fotošopu pakoreguotuoju. Guoda Azguridienė „Maistas: Ką mes darome su juo, o jis su mumis", 2014.